Over Fotoclub Houten

Een Fotoclub waar we leren van elkaar!.

Fotoclub Houten is opgericht in 2008.

• Wij leren van- en door elkaar ongeacht het ervaringsniveau.
  • Elke tweede en vierde dinsdag van de maand komen wij samen.
  • De locatie is “De Bibliotheek, Onderdoor 160, 3995 DX Houten” van 20 uur tot 22 uur.
  • We hebben een inloop- en een presentatieavond.
  • Op de inloopavonden worden vaak onze ingebrachte foto’s besproken waaruit dan de foto van de maand gekozen wordt.
  • De presentatieavonden bij Fotoclub Houten worden soms ingevuld door een uitgenodigde gastspreker of door een eigen lid die een bepaald thema behandelt.
  • Er zijn diverse themagroepen bij Fotoclub Houten die met elkaar op stap gaan en waarbij je je kunt aansluiten.
  • Na verloop van tijd zullen de themagroepen hun foto’s laten zien op een presentatieavond.
  • We stimuleren elkaar een hoger niveau te bereiken door middel van theoretische kennis en praktische oefeningen.
  • Toch is bij Fotoclub Houten het motto: “alles mag, niets moet”, maar doe je mee aan een bepaald project dan wordt wel inzet verwacht.
  • Behalve pure fotografie mag de (na)bewerking van foto´s ver gaan bij Fotoclub Houten.
  • Voeg bij al deze punten ook een portie gezelligheid en u snapt: het is goed toeven bij Fotoclub Houten.

N.B.:
De rechten van alle foto’s behoren toe aan de maker waarvan de naam vermeld wordt in of naast de foto.
Vindt u een foto erg mooi en wilt u daarvan een afdruk dan stellen wij het op prijs als u zich wendt tot het bestuur van Fotoclub Houten.

FOTOVAN HET JAAR 2018: GER KROES

Deze foto is gemaakt in de categorie straatfotografie, waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, pleinen, parken, stations e.d. gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een vorm die niet uitgaat van geposeerde of geënsceneerde foto’s. In straatfotografie zoek je door observatie naar een unieke foto die op het intuïtief juiste moment wordt genomen. Cartier- Bresson noemt dit: “le moment décisif”. Ik ben liefhebber van het impressionisme dat gekenmerkt wordt door het weergeven van de werkelijkheid zoals je die voelt. In mijn foto het samenspel van vormen en kleuren in lijn met de figuur die probeert haar balans te vinden.