Expositie 2019

De expositiecommissie gaat in 2019 voor de expositie “Abstract”

In 2019 gaat de expositie commissie aangevuld met Ben Van Schijndel voor de expositie ‘Abstract’. De reden dat we deze expositie gaan en kunnen organiseren is dat de twee themagroepen abstracte fotografie (onder leiding van Ben) een schat aan mooie foto’s hebben opgeleverd en dat we die, naast nieuwe inzendingen, graag voor de expositie in aanmerking willen laten komen. Zoals het er nu uit ziet start de expositie op 1 september in de Slinger. En daar zijn een aantal grotere lijsten meer dan welkom. Vandaar een grotere verscheidenheid in lijstgrootte.

• Streven is om 1 september 2019 te exposeren in ‘De Slinger’ Houten.
  • Leden kunnen zich vanaf nu opgeven bij Henk Koetsier. (Uiterlijk 15 december)
  • Leden die mee doen sturen voor 15 mei 2019 3 foto’s in naar Henk: ln.li1545207420amnpk1545207420@reis1545207420teok.1545207420h1545207420 (max. 10 MB anders via ‘We Transfer’)
  • De commissie zoekt 1 foto van de 3 uit, met als doel zo breed mogelijk in thema’s/onderwerpen te exposeren.

Fototechnische zaken:

• Foto in hoogste resolutie nemen.
  • Kleurruimte camera liefst ingesteld in sRGB of RGB, na fotobewerking aangeleverd in jpg
  • Let op een goed belichte foto. Dat voorkomt teleurstelling bij afdrukken.
  • Er mag worden gewerkt in kleur en zwart-wit.
  • Hoe kun je abstracte fotografie omschrijven?
    Er bestaat niet echt een definitie voor abstracte fotografie, omdat iedere fotograaf er op zijn eigen creatieve manier invulling aan dient te geven. Bij abstracte fotografie gaat het er echter in de hoofdzaak om onderwerpen uit hun letterlijke context te halen door er op een andere manier naar te kijken. Hierbij wordt de nadruk gelegd op een of meerdere van de volgende drie essentiële elementen, namelijk vorm, kleur en lijnen. Een abstracte foto dient altijd een krachtig beeld te zijn dat visueel moet prikkelen en een emotionele reactie bij de kijker dient uit te lokken.
  • Samenvatting
    • Het gaat om lijnen, vormen en kleur
    • Abstractie is afgeleid van abstraheren = weglaten
    • Het onderwerp meestal niet herkenbaar
    • Krachtig beeld dat visueel prikkelt en emotionele reactie oproept
    • Foto’s bewerken, een beetje of niet bewerken maakt niet uit
    • De PowerPoint presentatie van vorig jaar komt op de site te staan voor inspiratie

Expo technische zaken:

• We exposeren in aluminium lijsten 40×50 cm, 50×60 cm en 60×80 cm. De lijsten die al door de leden zijn aangeschaft (die van Anja Grondman en de Barth lijsten) worden gebruikt.
  • Leden die nog geen lijst hebben vragen aan Henk Koetsier hoe zij aan een lijst komen die voldoet aan de voorwaarden.
  • Wij exposeren met deze lijsten met passe-partout uitsnijdingen van
  • Wij werken met een gelijke vorm uitsnijding in de passe-partout voor alle lijsten.
  • Voor deze expo werken we met 2 kleuren PP namelijk zwart en museum wit.
  • Alle foto’s zullen bij 1 fotolab worden afgedrukt. Dus niet zelf gaan afdrukken!!!
  • Alle passe-partouts worden weer op dezelfde manier gezamenlijk ingekocht net zoals de vorige keer.
  • De commissie verzorgt het vullen van de lijsten.
  • Lijsten dienen op tijd te worden aangeleverd bij Henk.
  • Toezeggen is aanleveren en meedoen

Financiële zaken:

• Een nieuwe passe-partout en foto per persoon komt op ongeveer € ,– voor een 40×50 lijst en € ,– voor een 50×60 lijst en € ,- voor een 60×80 lijst. De officiële prijzen komen nog zodra deze afgesproken zijn en daar krijg je een aparte mail over.
  • Dit bedrag dient overgemaakt te zijn voor 1 juni. Marga gaat de financiën verzorgen. Je krijgt nog bericht over hoe en wanneer. Dus vooraf overmaken.
  • Gemaakte kosten worden niet terugbetaald bij cancelen aanmelding.

Ben van Schijndel: Presentatie Themagroep Abstracte Fotografie 24 april 2018

Henk Koetsier: passe partout maten expositie Abstrac 2t