Expositie 2018

De expositiecommissie gaat in 2018 voor de expositie met het gedicht

De partner van Bianca, Marcel Robin Roeleveld, heeft 4 gedichten geschreven die te maken hebben met het 10 jarig jubileum van de fotoclub. We verdelen de gedichten over 4 groepen van degenen die mee doen. En het is de bedoeling dat je een foto maakt bij jou gedicht. Kun je geen aansluiting vinden bij je gedicht dan mag er onderling geruild worden. (wel graag doorgeven aan Henk)

• Streven is om 2 oktober 2018 te exposeren in Wijkcentrum Schoneveld Houten.
  • Leden kunnen zich opgeven vanaf nu bij Henk Koetsier. (vóór 1 november)
  • Leden die mee doen sturen voor 15 mei 2018 3 foto’s in naar Henk: ln.li1516766348amnpk1516766348@reis1516766348teok.1516766348h1516766348 (max. 10 MB anders via ‘We Transfer’)
  • De commissie zoekt 1 foto van de 3 uit, met als doel zo breed mogelijk in thema’s/onderwerpen te exposeren.
  • Bij meerdere zelfde thema’s/onderwerpen zal de commissie kiezen.
  • Op 22 mei zal de selectie (op scherm)  gepresenteerd worden op een clubavond met aanwezigheid van de dichter.

Foto technische zaken:

• Foto in hoogste resolutie nemen.
  • Kleurruimte camera liefst ingesteld in sRGB, na fotobewerking aangeleverd in jpg
  • Graag zo werken dat er geen onscherpe foto’s onstaan.
  • Let op dat lijnen recht lopen aan de zijkanten van een foto, let ook op een goede horizontale horizon.
  • Let op een goed belichte foto. Dat voorkomt teleurstelling bij afdrukken.
  • Er mag worden gewerkt in kleur en zwart-wit.
  • Speel met compositie en scherpte. Het slagen van je foto hangt hier deels vanaf. Maar misschien vindt jij juist onscherpte mooi.

Expo technische zaken:

• We exposeren in aluminium lijst 40×50 cm. De lijsten die al door de leden zijn aangeschaft(die van Anja Grondman en de Barth lijsten) worden gebruikt.
  • Leden die nog geen lijst hebben vragen aan Mieke hoe zij aan een lijst komen die voldoet aan de voorwaarden.
  • Wij exposeren met deze lijst in horizontale stand en een verticale foto van 20×30 cm en daarnaast het gedicht.
  • Wij werken met een gelijke uitsnijding in de passe partout voor alle lijsten.
  • Alle foto’s zullen bij 1 fotolab worden afgedrukt. Dus niet zelf gaan afdrukken!!!
  • Alle Passe-partouts worden weer op dezelfde manier gezamenlijk ingekocht net zoals de vorige keer.
  • Alle foto’s krijgen een stevige achtergrond om blazen van de foto tegen te gaan.
  • De commissie verzorgt het vullen van de lijsten.
  • Lijsten dienen op tijd te worden aangeleverd bij Henk.

Financiële zaken:

• Een nieuwe PP, foto en ondergrond zullen per persoon op ca. € 10,– komen. De foto is GRATIS en wordt gesponseerd door de club!
  • Dit bedrag wordt overgemaakt bij je aanmelding. Mieke gaat de financiën verzorgen. Je krijgt nog bericht over hoe en wanneer. Dus vooraf overmaken.
  • Gemaakte kosten worden niet terugbetaald bij cancelen aanmelding.

Met vriendelijke groet, De expositie commissie
Henk, Mieke en Marga

Aart

van Toor